lees verder

22 april 2021

Optimaliseer je verkoopproces, koppel Exact Online met PipeDrive

Ledere software heeft een aantal kernfunctionaliteiten waar het sterk in is maar heeft ook begrenzingen. Soms heeft een softwarepakket wel enkele functies die andere software overlappen, maar meestal zijn deze niet heel uitgebreid. Het zou natuurlijk ontzettend fijn zijn als je dit proces simpeler kan maken.
circle background

Ledere software heeft een aantal kernfunctionaliteiten waar het sterk in is maar heeft ook begrenzingen. Soms heeft een softwarepakket wel enkele functies die andere software overlappen, maar meestal zijn deze niet heel uitgebreid. Het zou natuurlijk ontzettend fijn zijn als je dit proces simpeler kan maken. Dit is mogelijk door het maken van een Exact Online Pipedrive koppeling. Hoe je dit precies doet? Dat bespreken we hier.

Exact Online heeft veel mogelijkheden op het gebied van prijs- en artikelenlijsten waardoor een offerte gelijk voorzien is van de correcte prijzen. Handig als je het proces van offertes aanbieden zo veel mogelijk wil automatiseren. Het maken van een online PipeDrive koppeling met Exact werkt hierbij ideaal. Als het om het verkoopproces van producten of diensten gaat is Exact Online dus perfect voor het maken van een offerte en om een opdracht verder te verwerken naar een factuur of order, echter is het verkoopproces van leadopvolging tot offerte uitbrengen beter besteed aan CRM software zoals PipeDrive

Online koppeling maken met Pipedrive

PipeDrive is perfect voor het genereren en beheren van leads. Zo voeg je leads gemakkelijk handmatig toe, importeer je ze uit een spreadsheet, of haal ze automatisch binnen uit andere bronnen zoals je eigen website (via een contactformulier). Opgevolgde leads worden vervolgens klanten waar je weer diverse verkoopkansen kan hangen evenals notities. Ook kun je mailconversaties met klanten automatisch laten overnemen in Pipedrive.

Het combineren van Exact Online en PipeDrive kan (door het gehele verkoopproces) automatisch gebeuren met ‘Pipedrive Connector’. Lees hier meer over de mogelijkheden

Dhr. Stavens - Eigenaar Offshore bedrijf

Wij leveren en beheren grote aantallen onderdelen voor de offshore industrie, als toeleverancier zijn we de spil tussen fabrikanten en afnemer. Al onze processen zijn helemaal ingericht in Exact Online, zo hebben we een groot aantal prijslijsten van artikelen overgenomen in Exact Online. We brengen dagelijks veel offertes uit die vervolgens kunnen resulteren in een order en moet worden uitgeleverd.

Onze commerciële mensen beheren alle verkoopkansen per opdrachtgever in PipeDrive en maken vervolgens offertes aan in Exact Online. Dit deden we vroeger los van elkaar waardoor onze commerciële mensen daar meer tijd aan kwijt waren. Tegenwoordig doen we dit met negen man veel sneller. We krijgen een prijsaanvraag via e-mail, webformulier of telefoon binnen van nieuwe of bestaande klanten. De klant en de verkoopkans maakt Pipedrive dan aan. Vanaf dat moment neemt Exact Online deze gegevens al direct over. Als eventuele vragen zijn beantwoord worden er aanpassingen gedaan en kunnen we een offerte maken, in Exact Online staan de gegevens al klaar en is het maken van een offerte snel gedaan. In PipeDrive zetten we de verkoopkans naar een volgend stadium.

Tussentijds blijven beide pakketten realtime op de hoogte van elke verandering. Als de offerte geaccepteerd wordt genereer je vanuit de offerte in Exact Online een verkooporder of factuur. De verkoopkans wordt dan automatisch in PipeDrive geupdate in verkoopkans gewonnen. Mocht het geen opdracht zijn. Dan zet je verkoopkans in PipeDrive op verloren (je kan ook de lost reasons synchroniseren). De verkoopkans staat dan ook in Exact Online als verloren met de reden waarom. Dit scheelt ons aanzienlijk veel tijd en dat zien we terug in onze verkoopcijfers!

Mevr. Reduan - Financiële holding

Mevrouw Reduan is eigenaresse van een financiële dienstverlener met veel standaard diensten of producten. Ze helpen bedrijven o.a. met het implementeren van financiële software en de inrichting daarvan. Een implementatie kost gemiddeld zo’n 30 to 50 uur en er zijn verschillende soorten trajecten mogelijk.

Haar commerciële team maakt offertes aan in PipeDrive. Ze beheren dus de gehele verkoopkans in PipeDrive. Dit doen ze door bij de verkoopkans producten en/of diensten te koppelen. In PipeDrive zijn verschillende apps beschikbaar waarmee ze vanuit een verkoopkans een offerte kunnen maken en deze vervolgens elektronisch kunnen laten ondertekenen. Wanneer de verkoopkans een opdracht is geworden, genereert Exact Online de factuur automatisch. De factuur is dus door Pipedrive Connector automatisch voorzien van alle klantgegevens en de factuur kan direct verstuurd worden.

Vroeger deden we dit handmatig, dan moesten onze mensen met twee schermen gegevens tussen beide pakketten overnemen met een excelsheet als afstreeplijst. Ik kwam daar pas later achter en ging op Google zoeken naar een manier om dit gemakkelijker te doen. Sinds kort gebruiken we hier ‘Pipedrive Connector’ ik ben heel tevreden.

Vroeger deden we dit handmatig, dan moesten onze mensen met twee schermen gegevens tussen beide pakketten overnemen met een excelsheet als afstreeplijst. Ik kwam daar pas later achter en ging op Google zoeken naar een manier om dit gemakkelijker te doen. Sinds kort gebruiken we hier ‘Pipedrive Connector’ ik ben heel tevreden.

Ga naar de connector
circle background

Nog meer Tips & Tricks

Of ga terug naar alle artikelen
blog image

18-6-2020

lees vereder
Het handmatig aanmanen in Exact Online automatiseren?

Het handmatig aanmanen in Exact Online automatiseren?. Het kan handmatig, dus dat doe je dan ook, meestal gaat dit wel goed als het maar een paar facturen betreft.

Lees dit artikelinformation icon
blog image

15-7-2021

lees verder
Onze HubSpot connector is opgenomen in de Exact Online app-store

It's been a while, but our HubSpot Connector is now included in the Exact Online app store

Lees dit artikelinformation icon
blog image

10-7-2022

update
Onze vernieuwde MConnect versie komt eraan!

Eind augustus in de langverwachte komst van MConnect 2.0 een feit!

Lees dit artikelinformation icon